• English
  • Norsk Bokmål

Plastjakt i Dokkadeltaet

Dokkadeltaet Nasjonale Våtmarkssenter (DNV) har vært så heldige og fått tildelt midler fra Handelens Miljøfond til «Plastjakt i Dokkadeltaet» høsten 2023! DNV har siden 2018 jobbet med kartlegging og opprydning av forsøpling i Innlandet, både med eget personell og sammen med skoleelever og andre frivillige.

I fjor ryddet vi en strekning på ca. 21 km langs elva Etna sammen med elever fra Dokka videregående skole. Med midler fra Handelens Miljøfond ryddet vi 570 kg herreløst plastavfall. I år ønsker vi å prioritere plastrydding i og rundt Dokkadeltaet naturreservat. Plast og annet avfall som havner på avveie i vassdragene Dokka og Etna, samt fra Dokka sentrum ender ofte opp i Dokkadeltaet. Vi ser nå et behov for å følge opp med en vedlikeholdsrydding av dette området, og ønsker å invitere lokale skoleklasser og andre frivillige med på plastjakt i deltaet! 


Vi vil legge ryddeaksjonene i ukene 38 – 42, og ser frem til at så mange som mulig melder seg på rydding i denne tidsperioden (påmeldingskjema er nå sendt ut til lokale skoler). Ryddeaksjonene egner seg for barn, ungdom og voksne. Vi vil dele strekningen fra Dokka/Etna og Dokkadeltaet inn i flere ryddeområder med ulik vanskelighetsgrad slik at det vil bli områder som egner seg for de ulike aldersgruppene. På den måten ønsker vi at alle påmeldte vil få oppleve en trygg og hyggelig ryddeaksjon. Det er også mulig å rydde i deltaet med kano for de som ønsker det.  

 
Alle skoleklasser som deltar, vil motta 2000 kr i motivasjonsmidler som takk for innsatsen. DNV stiller med hansker og avfallssekker og eventuelt annet nødvendig utstyr. DNV ordner avfallshåndtering etter avtale.  

 
Er du frivillig og ønsker å rydde, men trenger tips til å gjennomføre en ryddeaksjon og/eller trenger ryddeutstyr? Ta kontakt med Andrea Rishatt på e-post andrea@dokkaldetaet.no 


Vi håper så mange som mulig ønsker å bidra til å rydde Dokkadeltaet naturreservat og område rundt fri for plastforsøpling! Slik kan vi sørge for et trygt og rent leve- og hekkeområde for de ca. 220 fugleartene som lever i Dokkadeltaet.  

Prosjektet er finansiert av Handelens Miljøfond