• English
  • Norsk Bokmål

Besøkssenter Gardssetra

Velkommen til fjells! Opplev tradisjonell seterdrift med kyr, hester, geiter og høns. Seterkaféen er åpen onsdag til søndag og vi selger melkeprodukter laget på Gardsetra. Hver lørdag i juli arrangerer vi en natur- eller kulturopplevelse for hele familien. Åpen seter 2.–31. juli 2022. Seterfestival med konsert 30. juli og marked 31. juli.
Adresse til setra er Gardsetervegen 239, 2880 Nord-Torpa.

Gardssetra er et fantastisk utgangspunkt for turer til Spåtind. Her kan du nyte synet av lykkelig kyr og geiter, som holder det vakre fjellandskapet åpent. I seterkafeen kan du nyte vafler med setras egne rømme, smør og brunost. Kafeen er åpen onsdag til søndag. Hver dag får du oppleve seterkulturen på nært hold. Bli med på fjøsstell, melking, ysting, koking av brunost eller bli med på blomstersafari og se den sjeldne skjeggklokka. Gardsetra ligger i enden av en liten avstikker fra FV204, følg skiltingen mot setra.  

I år har vi seterfestival 30. og 31 juli.

Martine Kraft har seterkonsert lørdag 30. juli. Billetter kan kjøpes her.

Det er markedsdag 31. juli under seterfestivalen.

Dokkadeltaet driver Gardsetra i Synnfjellet som besøkssetra siden 2020. Vi har kyr, geiter, hester og høns på setra. Melka blir foredlet til rømme, smør og pultost i vår eget micro-ysteri. En autentisk seteropplevelse er det vi tilbyr alle som kommer innom.

Gardsetra er også et godt utgangspunkt for turer i Synnfjell. Det går stier til Lønvatnrt, Slugua, Hitra og helt til Spåtind, Synnfjellets høyeste topp med sine 1414 m. 

Les mer om vår aktivitet på Gardsetra.

Vi selger en rekke produkter på setra.
Vår seterbutikk er åpen alle dager med salg av diverse varer produsert på setra.

Prosjektet hadde ikke vært mulig uten støtte fra Sparebankstiftelsen DNB. Vi takker for støtte til undervisning og utstyr til Gardsetra i 2020 og 2021!