• English
  • Norsk Bokmål

Besøksseter Gardssetra

Opplev tradisjonell seterdrift med kyr, hester, geiter og høns, ysting av ulike produkter og mange aktiviteter. Åpen seter 8.juli –13. august 2023

Velkommen til fjells og til vår seter!

Vi tilbyr en sanselig opplevelse hvor du kan nyte et vakkert syn av lykkelig kyr og geiter som holder det fjellandskapet åpent, smake på våre ferske ysteprodukter, lukte kokekaffen og hører fuglesang i bakgrunnen. Hver dag får du oppleve seterkulturen på nært hold. Bli med på fjøsstell, melking, ysting, koking av brunost eller bli med på blomstersafari og se den sjeldne skjeggklokka.

I seterkafeen kan du nyte lapper laget med surmelk fra setra, med setras egne rømme, smør og brunost, åpen onsdag til søndag i sesongen. Salg av ulike produkter ystet på setra.

Onsdager er det takkedag – vi steker tradisjonell og lokal mat på takke

Torsdager er brunostdag – bli med å se hvordan man lager brunost

Fredager er det pannekakesti – bli med å finne ingredienser til røra og smak på nystekte pannekaker

Søndager er det omvising på setra – lær mer om hvordan det er å bo på ei seter og hils på dyrene våre, og vi har aktivitet hver søndag hvor du kan lære mer om naturmangfoldet ved setra.

Martine Kraft har seterkonsert lørdag 12.august 2023!

Dokkadeltaet har drevet Gardsetra som besøksseter siden 2020. Vi har kyr, geiter, hester og høns på setra. Melka blir foredlet til rømme, smør og pultost i vår eget micro-ysteri. En autentisk seteropplevelse er det vi tilbyr alle som kommer innom.

Gardsetra er også et godt utgangspunkt for turer i Synnfjell. Det går stier til Lønvatnrt, Slugua, Hitra og helt til Spåtind, Synnfjellets høyeste topp med sine 1414 m. 

Gardsetra ligger i enden av en liten avstikker fra FV204, følg skiltingen mot setra. Setra er lagt inn i Google sitt kart, Gardsetervegen 239, 2880 Nord-Torpa.

Les mer om vår aktivitet på Gardsetra.

Vi selger en rekke produkter på setra.
Vår seterbutikk er åpen alle dager med salg av diverse varer produsert på setra.

Prosjektet hadde ikke vært mulig uten støtte fra Sparebankstiftelsen DNB og UNESCO.