• English
  • Norsk Bokmål

Besøkssenter Odnes

Velkommen til Våtmarkssenteret på Odnes. Her har vi Naturhuset som brukes til formidling, fugletårn og kontorbygg. Vår adresse er: Gamlevegen 84, 2879 Odnes.

Våtmarkssenteret på Odnes holder åpent for publikum hver onsdag og lørdag i skolens sommerferie. På onsdager har vi en gratis familievennlig aktivitet som gir mer kunnskap om hvordan vi alle kan bidra til å ta vare på naturen. Både onsdager og lørdager leier vi ut kanoer som kan benyttes for å oppleve deltaet på nært hold. 

Aktiviteter under sommeråpent senter
Det er mye spennende å oppdage i våtmark!

I resten av året brukes senteret til naturveiledning for skoleklasser, andre arrangemente og til utleie for møtevirksomhet. Fugledagen arrangeres hvert år i starten av mai, i samarbeid med Birdlife Oppland. 

Det nye kontorbygget er bygget i i tungt bindingsverk, slik de gamle låvene langs Randsfjorden tradisjonelt ble bygd. Det er brukt seinvokst gran i konstruksjonene, innvendig er det benyttet gran til panel og i våtrommene er det svartor. Alt av materialer er hogd og saget lokalt.

Vårt uteområde og fugletårnet er åpent hele året for besøkende, også utenom våre åpningstider. Her er det tilrettelagt for fiske, bading, grilling og fuglekikking. Fra Våtmarkssenteret går det også en natur- kultursti langs jernbanen til Dokka, så legg gjerne inn en stopp hos oss om du er på dresintur om sommeren eller skitur om vinteren.

Velkommen til Odnes!

Dokkadeltaet Våtmarkssenter Vinter bålpanne
Våre bålpanner og uteområde kan brukes fritt.
isfiske pilke Dokkadeltaet Våtmarkssenter Naturveiledning vinter Odnes skolebesøk
Pilking utenfor Våtmarkssenteret. Foto: Elida Sandneseng