Mulighetsstudie - Etna

Fortiden pågår et arbeid med mulige restaureringstiltak i elva Etna. Fylkesmannen i Innlandet, NVE, Nordre Land kommune og Etndal kommune jobber sammen med Våtmarkssenteret med en tilaksplan for vassdraget. Våtmarkssenteret har foreløpig laget en mulighetsstudie for vassdraget. Denne planen foreslår en rekke tiltak som kan bedre miljøtilstanden i elva blant annet ved å skape mer variasjon på kanaliserte strekninger.

 

Etna har til alle tider vært et viktig vassdrag for bosetningene rundt elva. Det er elva som har bygd opp den gode dyrkingsjorda som finnes på elveslettene langs elva og fiske i elva har vært viktig matauk. I tillegg har Elva blitt brukt til arbeid, både i tømmerfløting og i drift av møller, sag og mindre lysverk. Men elva har også skapt problemer, i flommen har store arealer med dyrket mark blitt oversvømt. Arbeider for å hindre flomskader og kanalisering og utretting av elva for å vinne jordbruksland har sammen med tømmerfløtingen satt sine spor i elva og fisket er ikke det det en gang var.

  

Innspill på potensielle områder for restaurering og innspill på mulighetsstudien mottas gjerne på e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Les mer i mulighetsstudien for restaureringstiltak i Etna.