Fugledagen 2018

Søndag 29. april ønsker Våtmarkssenteret velkommen til en spennende og familievennlig fugledag i Dokkadeltaet. Både svarttrost, bokfink, ringdue og andre trekkfugler har begynt å ankomme Norge i disse dager, og på fugledagen vil det også yre av vannfugler som ender, svaner, sniper og dykkere i Dokkadeltaet. I år fyller våtmarkssenteret 10 år og vi feirer oss selv denne dagen med gratis kake og grillmat.

På fugledagen er  utstilling  "Fugler i Dokkadeltaet" åpen. Utstillingen viser noen av fugleartene som kan observeres i Dokkadeltaet. Fuglene presenteres med bilde, tekst og utstoppet fugl. Geir Høitomt kåserer rundt utstillingen og fugler i Dokkadeltaet kl. 12.

 

 

Det blir mange ulike aktiviteter, og Norsk ornitologisk forening (NOF) lokal og regional avdeling stiller med veiledning og fagkunnskap på fugl. Alle som er interesserte får også prøve seg på snekring av fuglekasser til småfuglene og får kassen til odel og eie etter endt snekring.

 

Våtmarkssenteret byr på gratis kaffe, saft, grillmat og kake. Sted: Våtmarkssenteret på Odnes v/Land Sag kl. 10-14.

 

Arrangementet er et samarbeid mellom Norsk Ornitologisk Forening Oppland, Naturvernforbundet i Oppland og Dokkadletaet Våtmarkssenter. Arrangementer er støttet økonomisk av Miljødirektoratet gjennom tilskudd til besøkssenter og Oppdrag Fuglekasse som er et samarbeidsprosjekt mellom Miljøagentene, Norsk Ornitologisk Forening og Naturvernforbundet, finansiert av Sparebankstiftelsen DNB. Registrer gjerne fuglekassen du får på fugledagen. 

 

 

Vel møtt til en lærerik og fuglerik dag på Våtmarkssenteret på Odnes!

Fugledagen2018 kopi 2